Thursday, December 31, 2009

Srećna nova godina

200244641-001
Svim vernim čitaocima ovog bloga, starim i novim prijateljima, želim sve najbolje u sledećoj 2010 godini. Mnogo sreće, zdravlja i uspeha želi Ljiljana Pekić.

7 comments:

SS Satyr said...

Sve najbolje Vama,Vasoj porodici i prijateljima kao i svim ljubiteljima,postovaocima lika i dela Bore Pekica,najiskrenije zelim u(presudnoj)2010.

promena ideja! said...

Svako dobro i Vama! Reči da se čitaju a misli da se dele i u 2010-toj.

(published by Ljiljana Pekić) said...

Hvala vam na lepim recima i toplim zeljama. Srdacno vas pozdravljam.

gundjalo said...

ijenjena gospodjo Pekic,hvala na zeljama.Priliku nisam ranije iskoristio, pa vam zato tek sad izrazavam hvalnost sto ste licnim zalaganjem ucinili da djelo jednog velikog pisca jos uvijek zivi nesmanjenim intezitetom.
Inace, imao sam vas cast upoznati u Podgorici, 1997. godine, kada je otkrivena spomen-ploca na kuci u kojoj je Pekic rodjen.Tada sam vam i ukrao malo vremena moleci da mi potpisete knjigu "Skinuto sa trake", cini mi se prvu objavljenu iz zaostavstine.

(published by Ljiljana Pekić) said...

Dragi Gundjalo,
Lepo je da ste me podsetili na tu davnu godinu kada je otkrivena spomenploca Pekicu u Podgorici. Bila je to lepa paznja i duboko me je dirnula.
Drago mi je da citate blog i da nalazite interesantne stvari za citanje. Nadam se da cu i dalje nastaviti da postavljam Pekiceva dela na blog, to mi cini veliko zadovoljstvo, a narocito kada vidim da to ljudi citaju i da im se dopada.
Srdacan pozdrav i sve najbolje.

Anonymous said...

Velika nas opasnost vreba obojicu postovana gospodjo Lilja.
Jer, mada mi je zelja da vam ucinim zadovoljstvo, a poznajuci sebe kako sam u tome izuzetno trapav svestan sam nadolazece opasnosti.
Koje i Kakve?!
Pa ove-da vam izrazim svoju zavist sto ste proveli zivot sa covekom kakav je MOJ BORISLAV PEKIC i jos vam kresnem u lice da ste cini mi se isti hedonista kao ja, pa ste citavog zivota samo uzivali u toj blizini i velicini i da osim ovog blogerskog seretluka niste nista rekli o NASEM GENIJALCU-Borislavu!
I,kako ne bi ste ove reci pogresno razumeli reci cu samo -da sam 90tih godina kad sam prvi put dosao u kontakt sa Pekicevom knizevnoscu batalio svoje ambicije da i sam nesto napisem,zapisem ili rukom ostavim trag svoje pismenosti, sto sam dotad smatrao svojom obvezom.Umesto toga kao prava Azdaja progutao sam sve njegove zapise do kojih sam mogao doci i na tome ostao.I ne zalim, zaista.
Te vas iz tih razloga kudim sto dosad nisam sreo kakav vas zapis o njemu kao coveku,svakodnevnom ubici vremena kojim je raspolagao a u kojemu ste ,verujem i nadam se VI I VASA CERKA IMALI POVLASCENI STATUS.
I sad?!
Ostaje mi da i ja vama pozelim SRETNE NOVE GODINE i da vas zamolim da ovaj moj komentar ne shvatite kao istinsku zamjerku vec SAMO KAO ZAMOLNICU da nam ispricate par anegdota iz Vaseg i Borinog zivota kako ne bih ostao u ubedjenju da je on stvarno bio -SAMO GENIJALAC.
Mirko Hristov iz Strumice-MAKEDONAC

(published by Ljiljana Pekić) said...

Postovani Anonimous,
Hvala na lepim recima za Pekica a Vas zahtev je prirodan, medjutim nazalost necu moci da ga ispunim. Ja sam u toku ovih desetak godina davala razna intervjue kako za novine tako i za radio. Tu sam malo pricala o Pekcu ali to je uvek bilo povodom neke knjige ili dogadjaja. Ovako bez povoda to je nemoguce.
Srdacno Vas pozdravljam.