Sunday, December 30, 2007

CESTITKA

SVIM CITAOCIMA OVOG BLOGA ZELIM SVE NAJBOLJE U NOVOJ GODINI I SRECNE PRAZNIKE - LJILJANA PEKIC

3 comments:

Anonymous said...

Poštovana gospođo Ljiljana,
Hvala na čestitkama, istom Vam merom uzvraćam. Vama, Vašoj ćerki i njenoj porodici želim sve najbolje u novoj godini, na prvom mestu dobro zdravlje, a što se tiče volje za dalji rad na ovom blogu, nju Vam neću poželiti. Nje Vi imate napretek.
U nadi da će se nastaviti, pa i umnožiti naši "razgovori" na temu neiscrpnog dela Borislava Pekića, srdačno Vas pozdravljam.
Živeli!

Unknown said...

Ne mogu da verujem, da ovaj blog postoji ovako dugo, a da sam tek danas na njega naisao. Zavrsio sam Pekicevu 3. beogradsku, ali sam ga tek 'otkrio' na ETFu, kada sam poceo da citam SF. Da li je g.Pekic imao nekog omiljenog SF pisca?
Zelim Vam dobro zdravlje u 2008-oj i da imate dosta posetilaca na blogu.

Jovan Komnenovic

(published by Ljiljana Pekić) said...

Postovani gospodine Petre,
hvala Vam na cestitkama i pohvalama. Vi ste kao i uvek veoma darezljivi u epitetima, i na tome Vam se zahvaljujem.

Postovani gospodine Komnenovicu,
drago mije da ste nabasali na Pekicev blog tako slucajno i nadam se da ce Vam se prilozi dopasti.
Sto se tice SF tu ne mogu mnogo pomoci. Ja nisam bas neki citalac te literature, pa o tome i ne znam mnogo. U knjizi "Vreme reci", naisla sam na mnostvo koje Pekic pominje, ali to mi nije pomoglo da nadjem ko mu je bio najomiljeniji. Ipak bar da nabrojim neke: Huxley, Frank Herbert, King, Sheldon, Simak, Ludlum, Blatty, Hailey, Wallas, Bradbury, Assimov, itd. Verovatno sam mnoge i preskocila, ali cete bar steci neki uvid. Vama je to sve naravno poznato, a on je bio zaljubljenik SF.
Sve najbolje u 2008, i srdacan pozdrav.