Wednesday, April 22, 2015

Promocija Dnevnika Borislava Pekića

Život na ledu, Službeni glasnik 2013, Copyright © Borislav Pekić 

PROMOCIJA DNEVNIKA BORISLAVA PEKIĆA 

U okviru Međunarodnog dana knjige u četvrtak 23. APRILA U NARODNOJ BIBLIOTECI SRBIJE (kod Hrama) U 19 ČASOVA Službeni glasnik održava promociju Dnevnika Borislava Pekića pod nazivom Život na ledu. 1990-Vojislav-Bca-Budva-01_crop

Od 26 tomova neknjiževne građe Borislava Pekića do sada je štampano 18 knjiga u izdanju ove izdavačke kuće i to: Godine koje su pojeli skakavci u tri toma (uspomene iz zatvora), Sabrana pisma iz tuđine (zbirka od 150 pisama iz Londona), Političke i filosofske sveske, Zlatno doba dijaloga (kompletni Pekićevi intervjui), Sentimentalna povest Britanskog carstva, Stope u pesku (Pekićevi članci i govori), Tamo gde loze plaču (eseji), Vreme i novo vreme (intervju Pekićev sa D. Stojadinovićem o periodu pre, za vreme i posle Drugog svetskog rata), Korespondencija kao život I i II (Pekićeva prepiska sa književnicima I tom, a II sa suprugom i ćerkom), Život na ledu u 5 tomova (Pekićevi dnevnici koji obuhvataju period od 1948 do 1985 godine), i Marginalije i moralije (sakupljene Pekićeve misli).

Na promociji će između ostalih govoriti: Srđan Vučinić, književnik i dobitnik nagrade iz Fonda Borislav Pekić, Vladimir Kecmanović, književnik, takođe dobitnik nagrade iz Fonda Borislav Pekić i ja, Ljiljana Pekić.

Ulaz je slobodan, a biće i poseban popust za zainteresovane kupce. Biće mi veliko zadovoljstvo ako budete svojim prisustvom uvećali ovaj značajan i svečan događaj.

No comments: