Friday, February 25, 2011

PROSLAVA

DANAS 25. FEBRUARA 2011. ODRŽANA JE PROSLAVA DANA OSNOVNE ŠKOLE „BORISLAV PEKIĆ“

Škola se nalazi na Novom Beogradu u ulici Danila Lekića Španca broj 27. Počela je sa radom pre devet godina u potpuno novosagrađenoj modernoj zgradi, punoj svetlosti i divno opremljenoj savremenim nameštajem. Školu pohađa oko 1600 đaka od koji polovina ide u niže a polovina u više razrede.
Ovogodišnji program je počeo u 11 časova prvo sa đacima mlađih razreda, a kasnije sa učenicima starijih razdera, a trajao je sa prekidom oko tri sata. Glavni koordinator ove proslave je bila direktorka škole gospođa Mirjana Stojisavljević-Radovanović koja sa puno ljubavi i organizacionih sposobnosti vodi ovu uspešnu i popularnu školu.
1990-Vojislav-Bca-Budva-01_crop

Program je majstralno organizovan sa horovima, biranim recitacijama, folklorom, baletskim i muzičkim programom, skečevima, a u program su utkane bile i misli Borislava Pekića, i njegovim fotografijama na ekranu.
Priredbu su pripremili nastavnici škole: Dijana Božić, Nataša Kljajić, Vanja Damjanović, Jelena Bošković i Dragan Pavlović, za starije razrede; za mlađe razrede priredbu su organizovali: Doroteja Borozanović, Marica Bucalo, Vesna Petričević, Svetlana Milutinović, Milica Mirotić i Tijana Avalić.
U februarskom broju školskog lista Osnovne škole „Borislav Pekić“ koji je bogato ilustrovan postoje veoma interesantni članci a glavne teme broja su: „Ko su štreberi i da li ih učenici vole“, „Šta je to kaligrafija“, Saznaj zašto je važno nositi zubnu protezu“, „Kako dobiti dobru ocenu iz fizike po savetu nastavnika“, „O težini školskog ranca“, i mnogi drugi prilozi koji su zanimljivi kako za đake tako i za njihove roditelje.
Za iduću godinu priprema se još veličanstvenija proslava povodom desetogodišnjice škole koja nosi ime našeg velikog pisca.

No comments: